Skip to content

Kindernevendienst


Kindernevendienst

Tijdens de zondagochtenddienst is er kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool. Kinderen die bijna 4 zijn kunnen op verzoek opgehaald worden bij de crèche om de kindernevendienst bij te wonen. Een enthousiast team van vrijwilligers staat elke zondag klaar om met de kinderen aan de slag te gaan. In de kindernevendienst krijgen de kinderen een bijbelverhaal te horen dat op hun leeftijd is aangepast. Vervolgens wordt er een spel gedaan of geknutseld. Wij maken gebruik van de methode “Kind op zondag”.

JEUGDKERK
Elke tweede en elke vierde zondag van de maand is er Jeugdkerk voor de jongeren uit de eerste drie jaar van het voortgezet onderwijs. Met elkaar denken we na over een thema dat aansluit bij het onderwerp dat in de kerkdienst aan de orde komt. Daarbij is ook het “elkaar ontmoeten” een belangrijk onderdeel.

DOOR HET JAAR HEEN
Het kindernevendienst jaar kent enkele jaarlijks terugkerende elementen. Tijdens de advents¬periode gaan we aan de hand van een project op weg naar Kerst. Hoogtepunt van het jaar is de Kleine Kerstnachtdienst die aan de vooravond van de kerstnacht wordt gevierd. Deze viering wordt geheel voorbereid en uitgevoerd door de leiding en de kinderen van de kindernevendienst, maar is bedoeld voor alle kinderen van de basisschool. In de Veertigdagentijd gaan we weer aan de slag met een project. Op Palmzondag maken alle kinderen een prachtige Palmpaasstok. Die mag je weggeven aan wie je maar wilt. Tijdens de Overstapdienst vlak voor de zomervakantie nemen we afscheid van de kinderen uit groep 8 die na de vakantie naar de Jeugdkerk gaan.

COLLECTEDOEL
Tijdens de kindernevendienst en de jeugdkerk wordt er gecollecteerd voor een speciaal doel. We sparen een jaar lang voor ons spaardoel, zodat we aan het einde van het jaar een mooi bedrag bij elkaar hebben gespaard.

VACATURES
Lijkt het je leuk om mee te gaan draaien in ons team van vrijwilligers? Bel dan naar Eveline Engelberts, telefoon: 0180 756219

 


Volgende diensten

Activiteiten

Zoeken