Inzamelingsactie voor de voedselbank
Woensdag 6 november is het dankdag voor gewas en arbeid.. Het weekend daarvoor kunt u uw artikelen naar de Ringvaartkerk brengen. De diakenen nemen uw bijdrage graag in ontvangst op vrijdag 1 en zaterdag 2 november van 10.00 uur tot 12.00 uur. De koffie staat klaar! Zoals gewoonlijk in november houdt de diaconie ter gelegenheid van dankdag voor gewas en arbeid een voedselbankactie. De opbrengst zal verdeeld worden over het centrale depot in Rotterdam en het lokale uitdeelpunt aan de ’s Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het uitdeelpunt voor de gemeente Zuidplas wordt verzorgd door 'Stichting Zuidplas Helpt'. Wekelijks worden voedselpakketten voor 7000 mensen klaargemaakt! Uw bijdrage is dus zeer welkom.
Bent u niet in de gelegenheid om op vrijdag of zaterdag naar de kerk te komen, dan kunt u de artikelen ook op zondag meenemen en voor de kerkdienst afgeven. Maar ook een financiële bijdrage is van harte welkom. Dit geld wordt gebruikt voor transport, opslag en koeling. U kunt uw bijdrage overmaken naar het rekeningnummer van de diaconie:NL38RABO0345263499 t.b.v. voedselbankactie
Rijst en macaroni
Elk jaar is er voedsel waar extra behoefte aan is. In Rotterdam is dat dit jaar rijst en macaroni.
Het uitdeelpunt in Nieuwerkerk ontvangt ook graag andere artikelen.

Hieronder vindt u een lijstje met suggesties:
- houdbare melk
- pindakaas