Taizé-viering in de Josephkerk
Zondag 24 november om 17.00 is er een Taizé-viering in de Josephkerk, Kerklaan 20. Het thema is: “Ben jij verschillig?” Taizé is een oecumenische en internationale kloostergemeenschap in de Franse Bourgogne, waar veel mensen vanuit heel Europa naar toe trekken voor ontmoeting, gesprek en geloofsbeleving.
De vieringen van Taizé hebben een eigen sfeer van rust en bezinning door de liturgie en de liederen, die wereldwijd veel mensen aanspreekt. Ze hebben een meditatief karakter door zang, lezing, gebed en stilte. De liederen zijn eenvoudig, in allerlei verschillende talen. Doordat deze liederen kort zijn en vaak herhaald worden, krijgt dit zingen een meditatief karakter. Verder zijn gebed en stilte belangrijke elementen in de viering. Iedereen is van harte welkom!
Voor inlichtingen: Jacques Demmenie, Marianne Koffijberg , Catie v.Westing