Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen met alle kerken!

In de week van 19 t/m 26 januari wordt wereldwijd gebeden voor de eenheid van de christenen. Het thema voor deze week is Buitengewoon en het werd aangereikt door de christenen van Malta. De Raad van Kerken en Missie Nederland hebben dit thema verder uitgewerkt. Ook in ons dorp trekken in die week alle kerken gezamenlijk biddend op: door de week is er elke avond, als een soort estafette, van 20.00 tot 21.00 een kerk open, met een activiteit. Klik op 'lees meer' voor het hele overzicht. De week wordt feestelijk afgesloten met een avondviering in de Josepherk.

Elke avond is er na afloop gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie of thee. Op deze manier is het makkelijk om letterlijk (!) over de drempel van een andere kerk heen te stappen en elkaars “sfeer” en manier van geloof mede te beleven en te ervaren. Samen bidden, samen belijden, samen vieren: ondanks de verschillen in rituelen, vormen, taalgebruik en sfeer, mogen we één zijn in Christus.

Iedereen is van harte welkom op iedere avond en in iedere kerk!
Maandag 20 januari: bidstond in Het Kruispunt (Goudmos 67a);
Dinsdag 21 januari:  bidstond in de Josephkerk (Effata, Kerklaan 20);
Woensdag 22 januari: bidstond in de Nieuwe Kerk ( Beyerinckstraat);
Donderdag 23 janauri: gebedsbijeenkomst in De Lichtkring ( de Dreef 1)
Vrijdag 24 januari: film over het leven van ds Dietrich Bonhoeffer, tegenstander en slachtoffer van het nazi-regime in de Ringvaartkerk (Ringvaartlaan 16)
Zondag 26 januari: afsluitende dienst in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, waarin alle Nieuwerkerkse kerken gezamenlijk participeren, uniek en zeer vreugdevol! Voorganger is pastor Rita Schoolenberg, muzikale medewerking wordt verzorgd door de band van Effata, de gemeentezang wordt begeleid door de organist Patrick Oude Essink. Ook deze feestelijke en gezamenlijke viering begint om 20.00.
Voor inlichtingen: Catie van Westing (321363)