Skip to content

Bijzonder glasproject met de ramen van ‘De Bron’
De glas-in-lood ramen uit De Bron komen niet terug in het nieuwe gebouw, maar we gaan er iets bijzonders mee doen! De afgelopen weken zijn de ramen voorzichtig verwijderd en zijn de glaasjes uit het lood gehaald. Een aantal vrijwilligers is nu bezig de glaasjes te ontdoen van stopverf en vuil. Wilt u meehelpen met deze (behoorlijk omvangrijke) schoonmaakklus, neem dan contact op met Annelies Legters ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ). Er wordt nagedacht en geëxperimenteerd wat voor moois er met dit glas gemaakt kan worden.
Met de gebroken stukjes (gekleurd) glas kunnen bijvoorbeeld mozaïeken gemaakt worden, kunnen nieuwe glas-in-lood projecten gemaakt worden of het kan (samen)gesmolten worden tot iets heel nieuws (glasfusion). Er zijn binnen onze gemeente enkele mensen hobbymatig erg bedreven met glas en we willen daarom enkele workshops aanbieden waarbij de opbrengst gaan naar de nieuwe inrichting van de kerk.
Zaterdag 19 augustus is de eerste workshop met glas-mozaïek. Prijs € 15,- (inclusief materiaal) als u zelf een ondergrond meebrengt (tafeltje, dienblad o.i.d.). Heeft u geen ondergrond, dan betaalt u € 20,-. Opgave bij Annelies Legters: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .
We onderzoeken of we volgend seizoen een workshop glas-in-lood-zetten aan kunnen bieden. Er wordt geprobeerd of we met glasfusion mooie dingen kunnen maken voor de verkoop. Hieronder volgend enkele voorbeelden.

_MG_7989.jpg _MG_7992.jpg _MG_8000.jpg _MG_8006.jpg _MG_8007.jpg _MG_8013.jpg _MG_8016.jpg
 

Volgende diensten

Activiteiten

Zoeken