Skip to content

Ontmoetingscentrum krijgt nieuwe eigenaar
De Protestantse Gemeente van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft Het Ontmoetingscentrum aan de Bospolderstraat 10 verkocht aan Fabia Dance Center in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gebouw wordt begin juli 2017 overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Het andere gebouw van de Protestantse Gemeente, De Bron aan de Ringvaartlaan, wordt in de zomer van dit jaar ingrijpend verbouwd en gerenoveerd.

Sinds de vorming van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk beschikt de kerk over twee gebouwen. Vorig jaar werd besloten voortaan van één gebouw gebruik te maken en Het Ontmoetingscentrum te koop aan te bieden. Dit gebouw dateert uit 1970 en was de thuisbasis van de toenmalige Gereformeerde Kerk. Aanvankelijk werden er ook diensten gehouden door de Rooms-Katholieke Kerk en de Buitengewone Wijkgemeente van de Hervormde Kerk, die later het gebouw De Bron in gebruik zou nemen.

Maatschappelijke functie
Het Ontmoetingscentrum was meer dan een kerkgebouw en had een brede functie voor de Nieuwerkerkse samenleving. Tal van activiteiten en evenementen vonden er in de afgelopen jaren plaats: toneeluitvoeringen, concerten, filmvoorstellingen en musicals. Het gebouw bood een gastvrij onderkomen aan vele scholen en verenigingen. De nieuwe eigenaar heeft aangegeven deze functie ook in de toekomst te willen vervullen naast de eigen bestemming.

Gebouw De Bron
De Protestantse Gemeente zal in de toekomst uitsluitend gebruik maken van het gebouw aan de Ringvaartlaan, dat een grondige renovatie zal ondergaan om het geschikt te maken voor de functie die de kerk wil vervullen in de samenleving. Het vernieuwde gebouw zal aan de voorzijde een ander aanzien krijgen door een nieuwe entree en een glazen pui. Het interieur zal volledig worden vernieuwd om tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers. Multifunctionele ruimtes maken tal van activiteiten mogelijk die in het verleden over de beide gebouwen waren verspreid.
 

Volgende diensten

Activiteiten

Zoeken