Skip to content

Sinterklaascentrale
Onder het motto “een feest voor de kinderen hier, wordt een feest voor kinderen daar’’ kiest de interkerkelijke organisatie, de Sinterklaascentrale, elk jaar een of meerdere projecten. De opbrengst, die jaarlijks met behulp van vele vrijwilligers wordt verkregen, is hiervoor bestemd.


Cheque van 1875,- van sinterklaascentrale
Op 5 december 2017 heeft Sinterklaas weer een aantal bezoeken aan huizen in Nieuwerkerk en omstreden mogen brengen. Dit alles voor het goede doel ‘De cadeaukast Zuidplas’ en voor Myrthe van Vliet.
Woensdag 24 januari hebben wij – namens de Sint – het geld wat wij hebben opgehaald met de bezoeken mogen uitreiken. Dit jaar was de totale opbrengst € 1875,--. Hiervan heeft de cadeaukast Zuidplas € 1725,-- van ons mogen ontvangen. Hiermee kunnen zij weer een hele boel kinderen in de gemeente Zuidplas een mooie verjaardag geven! Daarnaast is er € 150,-- naar Myrthe van Vliet gegaan die deze zomer met Noah's Ark naar Oekraïne zal gaan om daar onder andere te bouwen aan een tienerhuis.
Wij willen iedereen die dit jaar heeft bijgedragen aan deze fantastische opbrengst weer hartelijk bedanken! Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest!
We zijn alvast begonnen aan de voorbereiding voor het Sinterklaasfeest van dit jaar. Mocht je je nu al aan willen melden, dan kan dat natuurlijk: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Een feest voor kinderen hier, is een feest voor kinderen daar!

Groeten,
De Sinterklaas Centrale
 
Sinterklaascentrale 2016
Ook dit jaar heeft Sinterklaas met zijn Pieten een aantal gezinnen in Nieuwerkerk bezocht. Het was een vrolijk en voor de kinderen soms ook spannend gebeuren. De zwarte Pieten maakten veel kabaal bij de deur en er ontstond een vrolijke verwarring. Gelukkig zijn er daarna vaders en moeders die de kinderen helpen om dit gezelschap zingend te verwelkomen. Daarna wordt het pas echt feest wanneer de cadeautjes worden uitgepakt. Prachtig is de verbazing bij de kinderen wanneer Sinterklaas allerlei dingen over hen blijkt te weten.

De Sinterklaascentrale had ook dit jaar alles goed georganiseerd. Zoals ieder jaar wordt een goed doel gesteund wat iets met kinderen te maken heeft. Dit jaar was dat Stichting CliniClowns. De CliniClowns komen bij kinderen op bezoek in ziekenhuizen en instellingen. Hier spelen ze met kinderen waardoor deze afleiding hebben en plezier kunnen maken en zo even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Ook komen de CliniClowns bij gezinnen thuis waarbij zieke en/of gehandicapte kinderen aan huis gebonden zijn en niet op een school of instelling zitten.

In totaal was de opbrengst van de Sinterklaascentrale € 1250,-. Dit gehele bedrag gaat naar de CliniClowns.

We willen iedereen heel erg bedanken die dit jaar voor en achter de schermen heeft meegeholpen en met name onze jongeren! Voor het komend jaar zullen we zeker weer een beroep doen op hen en op alle andere helpende handen.

Tot volgend jaar
Hartelijke groet
Sinterklaas

Janna Sinke maakte een tocht mee en nam deze foto's.

_MG_5705.jpg _MG_5712.jpg _MG_5721.jpg _MG_5731.jpg _MG_5739.jpg _MG_5746.jpg _MG_5753.jpg _MG_5758.jpg _MG_5768.jpg _MG_5773.jpg _MG_5776.jpg _MG_5780.jpg _MG_5787.jpg _MG_5801.jpg _MG_5822.jpg _MG_5836.jpg _MG_5840.jpg _MG_5844.jpg


 
Sinterklaas Centrale 2015
Zoals ieder jaar steunen we een goed doel, wat met kinderen te maken heeft. Dit jaar waren onze goede doelen: Stichting Jarige Job en Jongeren in actie. Stichting Jarige Job verzorgt voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben, een verjaardag box. In deze box zit de versiering voor de verjaardag, cadeautjes, traktaties en ingrediënten voor een taart.
Jongeren in Actie zullen in Tanzania een boerderij bouwen, spelen met kinderen en voedselpakketten uitdelen.

In totaal hebben we een opbrengst van €2400,-. Daarvan is €1000 voor de Stichting Jarige Job en €1400 voor onze eigen jongeren. We willen iedereen heel erg bedanken die dit jaar voor en achter de schermen hebben meegeholpen en met name onze jongeren! Voor aankomend jaar zullen we zeker weer een beroep doen op de jongeren en op alle andere helpende handen.
Tevens zijn we dit jaar op zoek naar mensen die ons kunnen helpen om de Pieten in het nieuw te steken. We zullen u later in het jaar daar nog verder over benaderen, mocht u zich nu al aan willen melden, dan kan dat uiteraard via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Een feest voor kinderen hier, is een feest voor kinderen daar!

Janna Sinke maakte enkele foto's bij een paar huisbezoeken van de goedheiligman.

(Herkent u uzelf op een foto en heeft u bezwaren tegen publicatie op deze site, mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en wij verwijderen de foto)

sinterklaas-10.jpg sinterklaas-11.jpg sinterklaas-12.jpg sinterklaas-13.jpg sinterklaas-14.jpg sinterklaas-15.jpg sinterklaas-16.jpg sinterklaas-17.jpg sinterklaas-18.jpg sinterklaas-19.jpg sinterklaas-2.jpg sinterklaas-3.jpg sinterklaas-4.jpg sinterklaas-5.jpg sinterklaas-6.jpg sinterklaas-7.jpg sinterklaas-8.jpg sinterklaas-9.jpg sinterklaas.jpg

Wilt u een afdruk van een foto? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 
Stichting Heppie bedankt sinterklaascentrale!
Vorige week werd Stichting Heppie uitgenodigd tijdens het evaluatiemoment van de Sinterklaascentrale. Hier werd de totaalopbrengst van Sinterklaas 2014 overhandigd. Een medewerkster van Stichting Heppie kreeg een symbolische cheque met € 2500,00 overhandigd. Stichting Heppie kan met dit prachtige bedrag kinderen trakteren op een weekendje uit.  Kinderen uit deze regio, die een moeilijke thuissituatie kennen, worden op deze manier verwend. Dat Stichting Heppie het geld heel goed kan gebruiken, blijkt uit het feit dat 1800 tot 2000 kinderen op de wachtlijst staan! De Sinterklaascentrale is blij dat ze op deze manier een steentje heeft kunnen bijdragen.
Via deze weg willen we iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen.

U kunt de volgende data voor 2015 alvast in uw agenda zetten:
- zaterdag 28 november zal Sinterklaas (onder voorbehoud) in de Reigerhof aanwezig zijn
- zaterdag 5 december zullen we net als afgelopen jaar huisbezoeken afleggen in de omgeving van Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Nesselande.

Mocht u op welke manier dan ook een helpende hand willen bieden dan horen we dat graag, we verwachten dat het op zaterdag 5 december erg druk kan worden.
We hebben daarom een grote behoefte aan hulp-Sinterklazen.
U kunt ons bereiken via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 


Volgende diensten

Activiteiten

Zoeken