Skip to content

Nieuwjaarsduik voor kinderen uit Malawi en Oeganda
Het nieuwe jaar werd ingeleid met een ijskoud ritueel aan de Zevenhuizerplas. Georganiseerd door Myrthe van Vliet en Martijn Robbemond werd er een nieuwjaarsduik gehouden. Om de kinderen in Afrika niet in de kou te laten staan, zijn een aantal jongeren zelf de kou in gegaan. En koud was het!

Rond half 12 op 1 januari stond de parkeerplaats aan de middelweg vol met zowel duikers als supporters. De wind was stevig en koud en later ontdekten we dat het water net zo fris was. Er hadden zich in totaal 10 dappere duikers gemeld uit onze gemeente die samen met Myrthe en Martijn te water zouden gaan.

10 minuten voor tijd wisselde iedereen zijn of haar warme winterjas in voor een badjas en zwemkleding. Al bibberend aftellen. 3, 2, 1, GO! En daar gingen we... PLONS!
Het water was koud. IJskoud.
Na een keer kopje onder te gaan was het dan ook weer snel terug naar het strand. Vlug een handdoek om en weer opwarmen met een lekkere kop warme chocomel. Het gevoel in de ledematen was heel even weg van de kou, maar van binnen werden we warm. Dat er zo'n groep mensen met ons mee wilden duiken was fantastisch!  We hebben ze niet in de kou laten staan dit jaar. We stonden zelf in de kou voor een betere toekomst voor de kinderen in Malawi en Oeganda.
In totaal heeft deze nieuwjaarsduik €1028,- opgebracht. Een ongelofelijk mooi bedrag waar we van binnen heel warm van worden!

Namens Myrthe en Martijn, de beste wensen voor 2018 en bedankt voor de deelname en sponsoring!
 

Volgende diensten

Activiteiten

Zoeken