Bazaar 2016 groot succes maar met een zwart randje
De – 39ste – bazaar was een gedenkwaardige. De donderdagavond was druk bezocht. Door de nieuwe opstelling: een deel van de grote spullen waren verplaatst van de gang naar de kerkzaal, evenals de schoenen, tassen en gordijnen e.d., was de drukte meer verspreid.

Vrijdagmorgen was een grote schrik toen bleek dat er 's nachts onwelkom bezoek was geweest. Er is veel schade aan opengebroken deuren, maar het ergste is dat de kluis – met daarin de opbrengst van de donderdagavond – met stenen en al is losgerukt uit de muur. Gelukkig waren we al vroeg in de kerk en was de politie snel ter plaatse. Hierdoor kon de bazaar toch om kwart over tien open gaan. Sommige delen waren eerst nog afgezet voor het onderzoek door de Technische Recherche.

De vrijdag zelf was door alle reacties hartverwarmend. Na een oproep op facebook om vooral naar de bazaar te komen was het heel de dag gezellig druk. Het gebeurde heeft de saamhorigheid onder de medewerkers en bezoekers zeker versterkt.

De opbrengst van de bazaar is € 19.300,- . Het ontvreemde bedrag is € 5.700,-, waardoor er een bedrag van € 13.600,- overblijft.

Uitslag loterij
De winnende loten vielen dit jaar op de volgende nummers:
3775    Hornbach Bouwmarkt; Makita accu-klopboormachine
1010    Shoeby; Cadeaubon € 50
3053    Eetcafe de Tap; Dinerbon € 50
3975    PLUS van Wensveen; Boodschappentas twv € 35,00
2107    VKV Groep; Schaalmodel Nissan Qashqai
1313    VKV Groep; Schaalmodel Nissan Juke
2896    Bloemdaal schoenen; cadeaubon € 25
1330    Bloemdaal schoenen; cadeaubon € 25
3336    Drank en spijslokaal Het Perron; Dinerbon € 25
3362    Drank en spijslokaal Het Perron; Dinerbon € 25
2632    Eureka Bloembinders; cadeaubon € 25
0168    Tankstation van Weelde; cadeaubon € 10,00
3309    Tankstation van Weelde; cadeaubon € 10,00

Kledingrestanten bazaar naar Kledingbank
De overtollige kleding van de bazaar heeft een goede bestemming gekregen. De diaconie heeft de restanten in een volle bestelbus en personenauto naar de Kledingbank in Rotterdam gebracht, waar ze met dank in ontvangst werden genomen. Hier kunnen de armsten uit de regio Rotterdam met een officiële verwijsbrief twee keer per jaar drie sets gratis kleding en schoenen uitzoeken: een zomer- en een wintergarderobe. Als je bedenkt dat er meer dan 2.000 cliënten zijn, gaan er dus zo’n 12.000 kledingstukken per jaar om! Graag brengen we de dank over van de vrijwilligers en het bestuur van de kledingbank naar alle goede gevers en de bazaarorganisatie. In het voorjaar zal de diaconie ook weer de eigen inzameling organiseren.