Startzondag 9 september 2018
Jaarthema:Open Kerk

Open Kerk; iedereen is welkom. We willen een gastvrije gemeente zijn. In de schikking komt dit tot uiting in de ananas, de munt en koffie- en theekopjes.
De ananas blijkt al eeuwenlang het symbool van gastvrijheid te zijn. De ananas blijkt al eeuwenlang het symbool van gastvrijheid te zijn. Dit is ontstaan op de Caribische eilanden waar de indianen uit de Caraïben de ananas bij de ingang van hun huizen legden als teken van gastvrijheid.
Munt is ook een symbool van de gastvrijheid. De Joden strooiden munt op de vloer van de synagoge. Straks worden pepermuntjes uitgedeeld als teken van onze gastvrijheid. Het rolletje biedt iedereen de mogelijkheid om de gastvrijheid verder te verspreiden.
In onze huidige samenleving nodigen we mensen vaak uit voor een kopje koffie of thee als teken van gastvrijheid. De verschillende kopjes, glazen en kleurige bloemen weerspiegelen de diversiteit van de gemeente.
De ‘koffietafel’ is gereed. We heten iedereen van harte welkom om aan te schuiven.

Onze, open, kerk
Gastvrijheid:
heel groot goed
en hoogste tijd
Mensen welkom te heten

Met bij voorkeur
de koffie klaar
Ananas bij de deur,
symbolisch

In de synagoge van de Joden
worden muntjes gestrooid.
Want ieder: lees hier Zijn geboden
en voel je gewenst

Een rolletje pepermunt
wat je heel goed
met elkaar delen kunt
Vriendelijkheid die soms lijkt te verdwijnen

In een wereld waar
iedereen zich buitengesloten voelt
Even een paar
Gastvrije uren

Omdat het leven soms moeilijk is,
we zijn vaak alleen
En de kerk steeds meer mensen mist
Gastvrijheid moet blijven

Als rustplek na een week vol werk
in een diverse gemeente
Laten we meer zijn dan een open kerk
En iedereen welkom heten!

(Marga van der Ploeg)

No current events.